All posts by Marsvinshj

Mias mobil stulen

Jag (Mia Winge) fick min mobil stulen under semestern, så det kommer ta några dagar innan jag har ett nytt SIM-kort och en ny mobil. Ni kan kontakta mig via mail (som jag kollar en gång varje kväll). Tyvärr är all sms-konversation från de senaste två veckorna borta också. Har ni kontakta mig via sms så skicka gärna mail istället.
Bästa hälsningar, Mia
(mail: mia. winge1 @ gmail. com)

Två hanar söker ett marsvinsvant hem

DSC_0566
Det är två hanar som är väldigt goda vänner. De är väldigt olika personligheter. Den ena är modig och kommer fram till handen och är väldigt trygg. Den andra har vad vi kallar hög flyktberedskap. Han är lite svårare att ta upp ur buren och gömmer sig helst. Väl uppe i famnen tycker han det är ok!De är unga och välskötta.

Marsvinshjälpen avråder från att använda kraftfoder dvs pellets och blandningar och även marsvinsgodis som säljs i Zoobutik

Vi har sett att marsvin inte mår bra av sådant foder som är framställt i fabrik och är avsett för marsvin. De marsvin som aldrig serveras sådant foder fär ej urinsten, urinvägsinfektion, tandproblem, magproblem och flera andra åkommor. Det är ofta vasst och alltid berikat med mineraler och vitaminer. Vi kan inte hänvisa till någon vetenskaplig utredning men vi har en stor kontrollgrupp kan man säga som aldrig drabbas. Flera ggr har marsvin som ufodrats endast ca tre månader med pellets och annat foder fått urinsten. Sedan 90talet har vi sett ett samband med askorbinsyra och urinsten- Cbrus ställer till med samma problem. Vi frågar alla som har skötselfrågor om sjuka marsvin hur de utfodrats förutom egna fall som drabbats av urinsten mm. Det låter kanske osannolikt att man säljer mat som marsvin inte bör äta men det är säkert okunskap och bristande erfarenhet av långvarigt hållande av marsvin.