Category Archives: Uncategorized

Två lite lurviga men korthåriga hanar.

DSC_0215DSC_0213

Två fullständigt orädda hanar som alltid kommer fram och är mycket vana vid att sitta i famnen. De tillhör de socialaste marsvinen som har kommit hit. De är kompisar med fullt förtroende för varandra. Har pälskvalité som påminner om en för korthårig ch-teddy. Bur finns även till dem med inredning mm om man så önskar. Ålder över två år.

Äntligen lite uppdatering med nya omplaceringar!

DSC_0175

En hane under året och kompis som är över året!Båda kommer fram och tar mat ur handen. Den yngsta är sprallig som unga marsvin är och man får jaga den lite när man vill ta upp honom. Han har gjort väldiga framsteg sedan han kom hit. Är övertygad om att jag ska hålla i morötterna när han äter….Pratsamma! Familjen hade inte tid med marsvinen för det fanns häst i familjen som tog upp för mycket av tiden för att de tyckte att de kunde ta tillräckligt väl hand om marsvinen. Bur och allting de behöver kan du köpa här om du inte redan har sådan.

Mias mobil stulen

Jag (Mia Winge) fick min mobil stulen under semestern, så det kommer ta några dagar innan jag har ett nytt SIM-kort och en ny mobil. Ni kan kontakta mig via mail (som jag kollar en gång varje kväll). Tyvärr är all sms-konversation från de senaste två veckorna borta också. Har ni kontakta mig via sms så skicka gärna mail istället.
Bästa hälsningar, Mia
(mail: mia. winge1 @ gmail. com)

Två hanar söker ett marsvinsvant hem

DSC_0566
Det är två hanar som är väldigt goda vänner. De är väldigt olika personligheter. Den ena är modig och kommer fram till handen och är väldigt trygg. Den andra har vad vi kallar hög flyktberedskap. Han är lite svårare att ta upp ur buren och gömmer sig helst. Väl uppe i famnen tycker han det är ok!De är unga och välskötta.

Marsvinshjälpen avråder från att använda kraftfoder dvs pellets och blandningar och även marsvinsgodis som säljs i Zoobutik

Vi har sett att marsvin inte mår bra av sådant foder som är framställt i fabrik och är avsett för marsvin. De marsvin som aldrig serveras sådant foder fär ej urinsten, urinvägsinfektion, tandproblem, magproblem och flera andra åkommor. Det är ofta vasst och alltid berikat med mineraler och vitaminer. Vi kan inte hänvisa till någon vetenskaplig utredning men vi har en stor kontrollgrupp kan man säga som aldrig drabbas. Flera ggr har marsvin som ufodrats endast ca tre månader med pellets och annat foder fått urinsten. Sedan 90talet har vi sett ett samband med askorbinsyra och urinsten- Cbrus ställer till med samma problem. Vi frågar alla som har skötselfrågor om sjuka marsvin hur de utfodrats förutom egna fall som drabbats av urinsten mm. Det låter kanske osannolikt att man säljer mat som marsvin inte bör äta men det är säkert okunskap och bristande erfarenhet av långvarigt hållande av marsvin.