Category Archives: Uncategorized

Marsvinshotell

Nu börjar förfrågningar inför sommaren dyka upp. Vi har möjlighet att ta emot inackorderingar hos Mia i Vallentuna. Det finns fortfarande lediga platser. Du kan låna bur, men hus/gömslen vill vi gärna att du tar med så att marsvinen känner sig trygga under sin “hotellvistelse”.

Glada hälsningar, Mia & golvflocken

Söker du marsvin?

På vår Facebook-gemenskap, som naturligtvis heter Marsvinshjälpen, hittar du de marsvin som behöver nya hem.

Det finns även en grupp på Facebook där du kan hitta marsvin som behöver nya hem även i andra delar av landet. Gruppen heter “Marsvin och tillbehör sökes”.

Hoppas du hittar de små raringar du längtar efter!

Glada hälsningar, Mia & golvflocken

Marsvinshjälpen avråder från att använda kraftfoder dvs pellets och blandningar och även marsvinsgodis som säljs i Zoobutik

Vi har sett att marsvin inte mår bra av sådant foder som är framställt i fabrik och är avsett för marsvin. De marsvin som aldrig serveras sådant foder fär ej urinsten, urinvägsinfektion, tandproblem, magproblem och flera andra åkommor. Det är ofta vasst och alltid berikat med mineraler och vitaminer. Vi kan inte hänvisa till någon vetenskaplig utredning men vi har en stor kontrollgrupp kan man säga som aldrig drabbas. Flera ggr har marsvin som ufodrats endast ca tre månader med pellets och annat foder fått urinsten. Sedan 90talet har vi sett ett samband med askorbinsyra och urinsten- Cbrus ställer till med samma problem. Vi frågar alla som har skötselfrågor om sjuka marsvin hur de utfodrats förutom egna fall som drabbats av urinsten mm. Det låter kanske osannolikt att man säljer mat som marsvin inte bör äta men det är säkert okunskap och bristande erfarenhet av långvarigt hållande av marsvin.