Category Archives: Föreningen

Marsvinshotell

Nu har vi lagt upp en sida om vår inackorderingsverksamhet. Både Mia och Monica tar emot inackorderingar hela året. Vi bor på olika håll, så kika på sidan inackordering så vet ni vem som bor bäst till för just er.

I många fall kan man låna bur på plats – så slipper man släpa med buren hemifrån. Hus eller gömsle är bra att ta med så att de små raringarna känner sig så trygga som möjligt. Skriv gärna en liten lapp om vad marsvinet/marsvinen är vana att äta och om det är något speciellt som är bra att veta.

Inackorderingarna får beta utomhus när vädret tillåter. Annars får de mycket gräs i buren, eftersom det är det absolut bästa “färskfodret” för marsvin.  Vi kommer naturligtvis att fråga om ert/era marsvin är invanda på gräs för säsongen 🙂

Varmt välkomna att höra av er!

Stödmedlem

Vad är ett stödmedlemskap?

Via ett stödmedlemskap ställer du dig bakom Marsvinshjälpens föreningsidé och bidrar via medlemsavgiften till finansieringen av verksamheten.

Vad kostar ett stödmedlemskap?

Stödmedlemskapet kostar 150 kronor per år.

Pengarna går huvudsakligen till mat och veterinärkostnader för de marsvin som kommer till föreningen för omplacering.

Hur blir jag stödmedlem?

Det enklaste är om du sätter in 150 kronor på Marsvinshjälpen plusgiro 30 16 94 – 6.

Vad noga med att ange att insättningen avser ett stödmedlemskap och från vem pengarna kommer.

pastedGraphic.png

 

Om Marsvinshjälpen

Vad är Marsvinshjälpen?

En ideell förening med syfte att sprida rätt information om marsvin.

Gillar du marsvin? Vi hoppas kunna erbjuda något – litet eller stort – som inspirerar, väcker nya tankar och hjälper dig på din väg som “marsvinsintresserad”.

Här finner du information om marsvin. Det som står här är “rätt och riktigt”. Det låter kanske pretentiöst, men informationen grundas till mycket stor del på Monicas  Willnerths gedigna erfarenhet kring skötsel, avel och frisk-och sjukvård – 40 år tillsammans med dessa underbara små djur ger en djup källa av kunskap att ösa ur.

Föreningen driver också ett litet omplaceringshem för marsvin som av någon anledning inte kan vara kvar hos sin ägare.

Det finns många anledningar till varför ett marsvin kommer till Marsvinshjälpen för omplacering. Ägaren har kanske inte längre möjlighet att ta hand om det eller kanske marsvinets burkamrat har dött och det behöver hitta att ny kompis att bo tillsammans med.

Dessvärre finns det också många sorgliga historier bakom varför ett marsvin hamnar hos Marsvinshjälpen. Det kan vara fullt friska marsvin som har lämnats in för avlivning hos veterinär, marsvin som har hittats övergivna och lämnats att dö eller som har blivit omhändertagna på grund av vanvård.

Föreningen startade 2006. Grundaren Mia Winge har sedan flera år jobbat med omplacering av marsvin. Sedan starten omplaceras ca 100-200 marsvin varje år. 

Omplaceringsverksamheten har sitt säte norr om Upplands-Väsby och i Vallentuna.

 

Passerat 900

Det är roligt att så många gillar Marsvinshjälpen på Facebook. Nu har vi passerat 900  “likes” 🙂

Nyfiken och är på Facebook?  Sök på “Marsvinshjälpen” så hittar du lätt vår gemenskap. Välkommen!