Om Marsvinshjälpen

Vad är Marsvinshjälpen?

En ideell förening med syfte att sprida rätt information om marsvin.

Gillar du marsvin? Vi hoppas kunna erbjuda något – litet eller stort – som inspirerar, väcker nya tankar och hjälper dig på din väg som “marsvinsintresserad”.

Här finner du information om marsvin. Det som står här är “rätt och riktigt”. Det låter kanske pretentiöst, men informationen grundas till mycket stor del på Monicas  Willnerths gedigna erfarenhet kring skötsel, avel och frisk-och sjukvård – 40 år tillsammans med dessa underbara små djur ger en djup källa av kunskap att ösa ur.

Föreningen driver också ett litet omplaceringshem för marsvin som av någon anledning inte kan vara kvar hos sin ägare.

Det finns många anledningar till varför ett marsvin kommer till Marsvinshjälpen för omplacering. Ägaren har kanske inte längre möjlighet att ta hand om det eller kanske marsvinets burkamrat har dött och det behöver hitta att ny kompis att bo tillsammans med.

Dessvärre finns det också många sorgliga historier bakom varför ett marsvin hamnar hos Marsvinshjälpen. Det kan vara fullt friska marsvin som har lämnats in för avlivning hos veterinär, marsvin som har hittats övergivna och lämnats att dö eller som har blivit omhändertagna på grund av vanvård.

Föreningen startade 2006. Grundaren Mia Winge har sedan flera år jobbat med omplacering av marsvin. Sedan starten omplaceras ca 100-200 marsvin varje år. 

Omplaceringsverksamheten har sitt säte norr om Upplands-Väsby och i Vallentuna.